article

Tovar posielame aj do Českej republiky

Poštovné ZDARMA v prípade nákupu tovaru nad 30 eur s DPH 

article

Tovar posielame aj do Českej republiky

Poštovné ZDARMA v prípade nákupu tovaru nad 30 eur s DPH 

Ako vám beh môže zlepšiť náladu?

Už ste niekedy zažili ten pocit eufórie a radosti po náročnom behu? Ten pocit, kedy sa vám zdá, že dokážete zdolať akúkoľvek prekážku a svet je zrazu krajší? Za tento pocit vďačíte endorfínom, takzvaným "hormónom šťastia".

Beh a endorfíny:

Beh je jedným z najefektívnejších spôsobov, ako stimulovať produkciu endorfínov. Už po 30 minútach behu sa hladina endorfínov v krvi výrazne zvyšuje. To je dôvod, prečo sa po behu často cítime šťastní, uvoľnení a plní energie.

Čo sú endorfíny a ako fungujú?

Endorfíny sú prirodzené látky, ktoré sa produkujú v mozgu a mieche. Majú analgetické a antidepresívne účinky, čím tlmia bolesť a zlepšujú náladu. Uvoľňujú sa v reakcii na rôzne podnety, ako napríklad fyzická aktivita, smiech, sex či počúvanie hudby.

Ako vám beh môže zlepšiť náladu?

Výhody behu pre duševné zdravie:

Okrem uvoľňovania endorfínov má beh aj mnoho ďalších benefitov pre duševné zdravie. Pomáha znižovať stres, úzkosť a depresiu. Zlepšuje náladu, podporuje sebavedomie a znižuje riziko vzniku demencie.

Behanie pre každého:

Beh je dostupný pre každého bez ohľadu na vek, pohlavie či kondíciu. Začať môžete pomaly a postupne zvyšovať dĺžku a intenzitu behu. Dôležité je nájsť si tempo, ktoré vám vyhovuje a ktoré si môžete užívať.

Tipy na behanie pre začiatočníkov:

  • Začnite pomaly a postupne zvyšujte dĺžku a intenzitu behu.
  • Beh striedajte s chôdzou, ak sa cítite unavení.
  • Vyberte si pohodlnú obuv a oblečenie.
  • Behajte v prírode, ak je to možné.
  • Počas behu pite dostatok tekutín.
  • Nezabudnite sa pred behom rozcvičiť a po behu ponaťahovať.

Beh s vložkami do topánok Moneta Sport:

Beh s vložkami do topánok Moneta Sport vám môže priniesť ešte viac benefitov. Vložky do topánok Moneta Sport sú špeciálne vyvinuté tak, aby poskytovali optimálnu podporu a tlmenie nárazov pri behu. To môže pomôcť predchádzať zraneniam a zlepšiť váš komfort pri behu.

Vložky do topánok Moneta Sport sú vyrobené z kvalitných materiálov a sú dostupné v rôznych tvaroch a tvrdostiach, aby ste si mohli vybrať tie, ktoré najlepšie vyhovujú vašim individuálnym potrebám.

Ak chcete zlepšiť svoje zdravie a kondíciu a zažiť ten skvelý pocit šťastia po behu, neváhajte a začnite bežať už dnes!

Doprava nad 30 € ZDARMA

Slovenská kvalita

Dodanie do 3 dní